Blog Creative Natives
14

Hoe maak je icoontjes die aansluiten bij jouw dienstverlening?

posted on

Aan de hand van een actueel voorbeeld geef ik antwoord op deze vraag:

HET RESCUE ICONS PROJECT

Momenteel doet Creative Natives mee aan de WhatDesignCanDo #refugeechallenge. Wij hopen op een selectie voor de tweede ronde, zodat het RESCUE ICONS project verder kan worden door ontwikkeld.

RESCUE ICONS is  universele beeldtaal, in andere woorden iconografie 2.0, die vluchtelingen helpt om hulp te vragen en te vinden gedurende hun reis naar een veilige bestemming. De RESCUE ICONS worden door vluchtelingen gebruikt om hulp te vragen en door reddingswerkers om aan te geven waar de hulp te vinden is.

De RESCUE ICONS zijn alleen gericht op de hulpvraag van en voor vluchtelingen tijdens hun reis naar een veilige bestemming. De icoontjes zorgen voor een universele manier van communiceren voor mensen uit verschillende landen met verschillende culturen die verschillende talen spreken en door veel verschillende landen zullen reizen voordat zij hun eindbestemming hebben bereikt. 

De RESCUE ICONS worden gebruikt door vluchtelingen en reddingswerkers in de echte en de online wereld; tijdens hun reis en op Google maps; op online community websites voor vluchtelingen en vluchtelingenkampen; op geprinte documenten, flyers,posters en populaire mobiele apps voor vluchtelingen, in tijdelijke tentkampen en bij de wachtrijen aan de grens in heel Europa.

PLAN VAN AANPAK

  • Veldwerk onderzoek en interviews met vluchtelingen en reddingswerkers zijn nodig om een duidelijk idee te krijgen welke icoontjes er nodig zijn en hoe deze icoontjes moeten worden ontworpen. 

  • De RESCUE ICONS worden direct getest in het veld, zodat het zeker is dat de icoontjes goed worden begrepen, geen culturele bias hebben en helpend zijn voor iedereen.

  • Vervolgens wordt een app ontwikkeld voor het downloaden, zoeken, vertalen, maken en plaatsen van de icoontjes op een online map. 

  • De RESCUE ICONS worden geïmplementeerd, getest en geëvalueerd op het veld en verbeterd. 

 

Een eerste impressie van de RESCUE ICONS APP

Het Rescue Icons project is eenvoudig uit te breiden naar andere situaties waar noodhulp nodig is en hulpvragers en aanbieders niet dezelfde taal spreken. Je like voor ons project wordt overigens zeer gewaardeerd. Sign in op de website van WhatDesignCanDo #refugeechallenge. Ga naar brief 4 en like RESCUE ICONS.

 

Indien je zelf Ideeën hebt over de ontwikkeling van icoontjes of pictogrammen voor je bedrijf of organisatie, neem dan contact op met Creative Natives. of bel direct naar 06-29731970. Wij vertellen je graag meer.

Dankjewel voor je aandacht.

Letty Verhoeve

 

| Categories: iconografie | Tags: | View Count: (1786) | Return

Post a Comment

Aanmelden Nieuwsbrief
Aanmelden
Zoeken
Categorieën